Leentje Visser

Soul Surf Yoga

Leentje is opgegroeid in Harlingen en geeft sinds 2010 les. Na een aantal jaren in de chartervaart werkzaam te zijn geweest is ze een opleiding meubelmaken gaan doen in Amsterdam. Na een aantal jaren is ze yoga gaan beoefenen om het lichaam gezond en sterk te houden voor het soms zware werk als meubelmaker. Dat resulteerde al gauw in een 500 uurs Hatha Yoga opleiding bij de YAN in Amsterdam. Later is daar ook nog een Yin Yoga opleiding van 200 uurs bijgekomen van De Nieuwe Yogaschool en Aerial Yoga en Aerial Yin Yoga opleidingen gedaan bij Aerial Yoga Nederland. Ze geeft een variatie aan lessen en is tevens eigenaar van Studio Hoog en Droog en Studio Dolphi.

Inschrijven:

Soul Surf Yoga werkt met het online systeem van Momoyoga.
Je kunt hiermee makkelijk je lessen inplannen, wijzigen of annuleren.

Specialiteiten van Leentje:

Hatha Yoga
Hatha Yoga is fijn is voor een breed publiek. Het is actief én rustig tegelijk en omvat allerlei verschillende soorten asana’s (houdingen), pranayama (ademoefeningen) en meditatie. Je maakt contact met je lichaam, jezelf en de ademhaling. Je komt bewust en ontspannen uit de les.

Vinyasa Flow
Vinyasa Flow Yoga is een krachtige, dynamische vorm van yoga. Meditatie in beweging!
De oefeningen worden verbonden met elkaar door vloeiende bewegingen en de adem. Er wordt gebruikt gemaakt van de Zonnegroet in verschillende uitvoeringen. Een lekkere uitdagende vorm van Yoga.

Yin Yang Yoga
In een Yin Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (yang) afgewisseld worden met verstillende, meditatieve houdingen (yin) die net als in de Yin Yoga lessen langer aangehouden worden.
De yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Yin Yoga
De houdingen die je bij Yin Yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Ze rekken dieperliggende spieren. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Ook voor zwangeren zeer geschikt.

​Gentle Hatha Yoga
Gentle Hatha Yoga is een rustige vorm van Hatha Yoga. Voor ouderen, mensen die herstellende of geblesseerd zijn en zwangeren zeer geschikt. Een hele fijne les om soepel en in beweging te blijven met aandacht voor de adem en het lichaam.

​Aerial Yoga
Je doek, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga. Zowel voor beginners als vergevorderde yogi’s een nieuwe yoga-ervaring. Tijdens Aerial Yoga beoefen je traditionele yogahoudigen (asana’s), waarbij je wordt ondersteund (en uitgedaagd) door je doek. Je ervaart vrijheid terwijl je zweeft in de lucht en creëert lengte en ruimte in je lichaam. Het is heerlijk om los te kunnen laten en de zwaartekracht in je voordeel te gebruiken.

​Aerial Yin Yoga
In deze vorm van Aerial Yoga combineren we voordelen van Yin Yoga met de mogelijkheden van het doek. In deze les houdt je de houdingen langere tijd aan: 3-5 minuten per houding. In de houding probeer je zo min mogelijk spierkracht te gebruiken en maak je zoveel mogelijk gebruik van het doek en de zwaartekracht. Door te ontspannen in de houding kun je werken op de dieper liggende weefsels, het bindweefsel (fascia) en de gewrichten. Hiermee stimuleer je de doorbloeding en houd je je gewrichten soepel.

T. 06-10096605
E. soulsurfyoga@yogaharlingen.nl

Lestijden van Leentje:

Maandag08.30-09.45
10.00-11.15
16.30-17.45
Hatha Yoga
Gentle Hatha Yoga
Yin Yang Yoga
Dinsdag19.00-20.15
20.30-21.45
Vinyasa Flow
Hatha Yoga
Donderdag09.00-10.15
10.30-11.45
19.00-20.15
20.30-21.45
Hatha Yoga
Gentle Hatha Yoga
Hatha Yoga
Yin Yoga
Vrijdag09.00-10.15Yin Yoga
Zaterdag09.00-10.15Hatha Yoga